top of page

Κυρ 08 Μαρ

|

Eschilou 10

Αγάπη & ανοσοποιητικό σύστημα _ Kundalini Yoga & Gong

Ενα τετράωρο βιωματικό σεμινάριο Kundalini Yoga και Gong για το πώς συνδέονται η αγάπη και το ανοσοποιητικό σύστημα. Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ.

Registration is Closed
See other events
Αγάπη & ανοσοποιητικό σύστημα _ Kundalini Yoga & Gong
Αγάπη & ανοσοποιητικό σύστημα _ Kundalini Yoga & Gong

Ώρα & Τοποθεσία

08 Μαρ 2020, 5:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.

Eschilou 10, Eschilou 10, Peristeri 121 34, Greece

Σχετικά με την εκδήλωση

Ζούμε σε μια εποχή συνεχών αλλαγών και απίστευτης ταχύτητας. Η τεχνολογία, οι ελεύθερες άπειρες πληροφορίες μάς κατακλύζουν προσφέροντάς μας τεράστιες δυνατότητες για μελέτη, αναθεώρηση, βελτίωση της ποιότητας ζωής. Οι αδιάκοπες εξελίξεις δημιουργούν μια νέα συνειδητότητα στον κόσμο. Νέες προοπτικές, η γη δεν είναι πια το κέντρο του κόσμου, άνοιγμα στο Σύμπαν. 

Στην πραγματικότητα όμως τι συμβαίνει; Βελτιώθηκε η ποιότητα της ζωής; Είμαστε υγιείς; Είμαστε ευτυχισμένοι; Κάθε άλλο...

Η πίεση των όσων συμβαίνουν γύρω μας μετατρέπεται σε άγχος και στρες, συνειδητό ή μη. Ακολουθώντας τους φρενήρεις ρυθμούς απομακρυνόμαστε από τη φυσιολογική, ανθρώπινη φύση μας, από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Καθημερινά αναστενάζουμε νιώθοντας το σώμα μας όλο και πιο κουρασμένο, τη διάθεσή μας πεσμένη, το χαμόγελό μας γίνεται όλο και πιο σπάνιο.

Ο οργανισμός κινητοποιείται, σημαίνει συναγερμό, το κορμί μας απαιτεί αυτά που του λείπουν. Όλα αυτά επιτίθενται στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Εξωτερικοί και εσωτερικοί παράγοντες το αποδυναμώνουν.

Είναι σημαντικό να θρέφουμε σωστά το σώμα μας. Να αποσυμφορίζουμε το σύστημά μας. Αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά γιατί στη λίστα με τους επιβαρυντικούς παράγοντες έρχονται να προστεθούν η έλλειψη χαράς και γέλιου, τα καταπιεσμένα μας συναισθήματα, το μπλοκάρισμα της δημιουργικότητάς μας και η απομόνωση, που ενισχύουν την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος ακόμη περισσότερο. Η στάση μας στη ζωή, ο θυμός, η ζήλια, ο φόβος, η σύγχυσ και τόσα άλλα που μας κατακλύζουν συνεχώς. 

Και έρχονται οι σύγχρονες έρευνες να εξηγήσουν:

Πως η αγάπη και το χιούμορ μπορούν να γιατρέψουν τη ζωή μας.

Πως η ανιδιοτελής αγάπη είναι το πιο δυνατό διεγερτικό για το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πως ανεβάζοντας τη δόνησή μου ανακαλύπτω και χρησιμοποιώ την ικανότητά μου για προστασία και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μου συστήματος.

Και όπως λέει ο Dr Bernie Siegel: «Η απλή αλήθεια είναι ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γενικά δεν αρρωσταίνουν. Είμαι πεπεισμένος ότι η χωρίς όρους αγάπη αποτελεί το πιο δυναμικό τονωτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν ζητήσω από τους ασθενείς μου να αυξήσουν τα επίπεδα ανοσοσφαιρινών ή των δολοφόνων κυττάρων-Τ στο αίμα τους, κανένας δεν θα ξέρει πώς να το κάνει. Αν τους διδάξω όμως να αγαπούν τον εαυτό τους και τους άλλους ολοκληρωτικά, οι αλλαγές έρχονται αυτόματα. Η αλήθεια είναι πως η αγάπη θεραπεύει».

Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί μέσα από την τεχνογνωσία της Κundalini Yoga τα εργαλεία που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να αποφορτίσουμε τον οργανισμό, να ξαναγράψουμε και να μεταμορφώσουμε κομμάτια της ύπαρξής μας.

Ελάτε να κάνουμε ένα βήμα αλλαγής γιατί:

Αλλάζω τη στάση μου σημαίνει αλλάζω τη ζωή μου.

Αλλάζω σημαίνει ανοίγω την καρδιά μου, την ψυχή μου στην αγάπη και στη ζωή.

Η πρακτική συνοδεύεται από θεραπευτική ηχοθεραπεία υπό τους ήχους και τις δονήσεις του Gong από τον Constantinos Michail / Mavandeep.  Ο Mavandeep Singh έχει μια εξαιρετική ικανότητα να διαχειρίζεται τη δόνηση των γκονγκ μετατρέποντάς την σε μια όμορφη, θεραπευτική διαδρομή που προσφέρει γαλήνη και ηρεμία.

Το γκονγκ είναι ένα ιερό και πανάρχαιο όργανο θεραπείας, αναζωογόνησης και αλλαγής, μεταμόρφωσης. Παράγει ένα δυνατό κύμα ήχου που επηρεάζει κάθε κύτταρο του φυσικού σώματος. Απελευθερώνει εντάσεις και μπλοκαρίσματα, ενεργοποιεί σε ένα υψηλότερο επίπεδο τη λειτουργία του ενδοκρινικού και του νευρικού συστήματος, αυξάνει την πράνα μας, τη ζωτική ενέργειά μας, και βελτιώνει την κυκλοφορία μέσα στο σώμα. Το gong δημιουργεί αίσθηση βαθιάς χαλάρωσης και παράδοσης, καθαρίζει τον νου, μειώνει το άγχος, καθαρίζει την αύρα μας, απαλλάσσει τον υποσυνείδητο νου από αρνητικά μοτίβα σκέψεων και δυναμώνει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα.

Φορέστε άνετα ρούχα και πάρτε μαζί μας ένα μπουκαλάκι νερό.

Share This Event

bottom of page