top of page

Σάβ 02 Σεπ

|

Περιστέρι

Five Tibetan Rites, 108 Gayatri Mantra & Yoga Nidra

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου θα συναντηθούμε στην ταράτσα του Sankalpa Yoga Center, στις 20.00, για να κάνουμε τις 5 θιβετιανές ασκήσεις, να απαγγείλουμε 108 φορές το Gayatri Mantra και να κλείσουμε με Yoga Nidra.

Οι εγγραφές έκλεισαν
Δείτε άλλες εκδηλώσεις
Five Tibetan Rites, 108 Gayatri Mantra & Yoga Nidra
Five Tibetan Rites, 108 Gayatri Mantra & Yoga Nidra

Ώρα & Τοποθεσία

02 Σεπ 2023, 8:00 μ.μ. – 9:30 μ.μ.

Περιστέρι, Αισχύλου 10, Περιστέρι 121 34, Ελλάδα

Σχετικά με την εκδήλωση

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν το επίσημο άνοιγμα της σχολής μας για τη νέα γιόγκικη σεζόν, θα συναντηθούμε στην ταράτσα του Sankalpa Yoga Center, στην εξωτική Περιστεράρα, στις 20.00 για να κάνουμε τις πέντε θιβετιανές ασκήσεις, να απαγγείλουμε 108 φορές το Gayatri Mantra και να κλείσουμε με Yoga Nidra. 

Οι πέντε θιβετιανές ασκήσεις είναι μια σειρά πέντε δυναμικών ασκήσεων με προέλευση τα Ιμαλάια που εκτελούνται 21 φορές η κάθε μία. Είναι επίσης γνωστές ως ασκήσεις για τη νεότητα και έφτασαν στη Δύση στις αρχές του 20ού αιώνα από έναν αξιωματικό του βρετανικού στρατού που τις διδάχθηκε σε ένα θιβετιανό μοναστήρι μοναχών λάμα. Οι πέντε θιβετιανές ασκήσεις μπορούν να γίνουν ένα ισχυρό όχημα για την προαγωγή της ζωτικής μας ενέργειας με απώτερο σκοπό την εσωτερική μεταμόρφωση.

«Θεϊκή Υπαρξη, Δημιουργέ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, οι καρδιές μας είναι γεμάτες σκοτάδι. Απομάκρυνε αυτό το σκοτάδι από εμάς και βοήθησέ μας να ανακαλύψουμε το φως μέσα μας». «Τα πάντα στη γη, πάνω από τη γη και ανάμεσα

προέρχονται από μια φωτεινή, ζωογόνα πηγή. Αν οι σκέψεις μου, τα λόγια μου και οι πράξεις μου αντανακλούσαν αυτή την πλήρη κατανόηση της ενότητας, θα ήμουν η ηρεμία που αναζητώ αυτή τη στιγμή και κάθε στιγμή στο τώρα».  To Gayatri Mantra είναι ένα σανσκριτικό μάντρα που απαγγέλλεται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Γράφτηκε κατά τη Βεδική περίοδο (1500-500 π.Χ.) και θεωρείται ένα από τα παλαιότερα και ισχυρότερα μάντρα. Λέγεται ότι περιέχει όλη τη γνώση του Σύμπαντος. Το μάντρα είναι μια έκφραση ευγνωμοσύνης και δοξασίας προς τις δυνάμεις της μεταμόρφωσης, της εσωτερικής ανάπτυξης και σοφίας που παρέχονται από το ακτινοβόλο φως του Θείου. Ο διαλογισμός σε αυτό το πνευματικό φως καθαρίζει το τσάκρα της καρδιάς και το ανοίγει για να λάβει υψηλότερες δονήσεις αγάπης, σοφίας και ευδαιμονίας.

H Υoga Νidra είναι μια πολύ βαθιά διαλογιστική πρακτική που βοηθά στη χαλάρωση του σώματος, της ψυχής και του νου. Αποκαλείται και γιόγκικος ύπνος γιατί ουσιαστικά, χωρίς να είναι ύπνωση, σε μεταφέρει σε μια κατάσταση ενδιάμεση, μεταξύ εγρήγορσης και ονείρου, σε μια κατάσταση βαθιάς ηρεμίας και αρμονίας. Στον παραδοσιακό ύπνο δεν υπάρχει συνείδηση, στη Υoga Νidra υπάρχουν ίχνη επίγνωσης ταυτόχρονα με πολύ βαθιά χαλάρωση. Δεν πρόκειται για άσκηση συγκέντρωσης αλλά για μια κατάσταση έντονης σωματικής και ψυχικής ανανέωσης και αποφόρτισης. Μπορεί να αποτελέσει μια σπουδαία εμπειρία καθότι ο ασκούμενος περνά σε μια κατάσταση ύπνου αλλά με εγρήγορση και συνειδητότητα, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση στον υποσυνείδητο νου. Η Yoga Nidra λειτουργεί θεραπευτικά και μπορεί να επιφέρει μια συνολική ομαλοποίηση και εξισορρόπηση της ζωτικής δύναμης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο συνειδητός νους υποχωρεί, αλλά η επίγνωση παραμένει.

Συμμετοχή: 10 ευρώ. 

Share This Event

bottom of page