top of page

Κυρ 20 Νοε

|

Περιστέρι

Iyengar Yoga Workshop με τον Αντώνη Φραγκάκη

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 17.30, υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στο Sankalpa Yoga Center τον Αντώνη Φραγκάκη για μια δίωρη γνωριμία με την Iyengar Yoga.

Οι εγγραφές έκλεισαν
Δείτε άλλες εκδηλώσεις
Iyengar Yoga Workshop με τον Αντώνη Φραγκάκη
Iyengar Yoga Workshop με τον Αντώνη Φραγκάκη

Ώρα & Τοποθεσία

20 Νοε 2022, 5:30 μ.μ. – 7:30 μ.μ.

Περιστέρι, Αισχύλου 10, Περιστέρι 121 34, Ελλάδα

Σχετικά με την εκδήλωση

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 17.30, υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στο Sankalpa Yoga Center τον Αντώνη Φραγκάκη για μια δίωρη γνωριμία με την Iyengar Yoga.

Η Iyengar Yoga απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικής κατάστασης. Η τακτική άσκηση ενισχύει την ευλυγισία, τη δύναμη και την αντοχή, βελτιώνει τη στάση του σώματος και τη συγκέντρωση και ηρεμεί τον νου, με συνέπεια να προάγεται η συνολική υγεία του ατόμου.

Η τεχνική της Iyengar Υoga δίνει έμφαση στην ακρίβεια και στην ευθυγράμμιση – με άλλα λόγια, είναι σημαντικότερο οι στάσεις της γιόγκα (asanas)να γίνονται σωστά από το να διδάσκονται πολλές στάσεις στη διάρκεια μιας συνεδρίας. Ο ασκούμενος μαθαίνει να δουλεύει με το σώμα του λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που αυτό του θέτει. Με αυτόν τον τρόπο οι στάσεις εκτελούνται με ασφάλεια.

Ο χρόνος παραμονής στις asanas είναι μεγαλύτερος από ό,τι σε άλλα είδη γιόγκα. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε μυς που είναι πιασμένοι και σφιχτοί να χαλαρώσουν και να επιμηκυνθούν. Επίσης, παραμένοντας περισσότερο χρόνο στη στάση μπορεί κανείς να εστιάσει στην επίγνωση. Κάποιες φορές χρησιμοποιούνται βοηθήματα όπως κουβέρτες, ιμάντες και τουβλάκια για να βοηθήσουν τον ασκούμενο να κατανοήσει τις στάσεις ή για όποιους δυσκολεύονται να φτάσουν στην τελική θέση.

Η άσκηση γίνεται προοδευτικά, χτίζοντας μια σταθερή βάση πριν προχωρήσει κανείς σε πιο απαιτητική δουλειά. Οι αρχάριοι ξεκινούν με όρθιες θέσεις και σταδιακά εισάγονται σε ένα ευρύτερο φάσμα από θέσεις καθιστές και ύπτιες, μπροστινές κάμψεις, αναστροφές, στροφές, οπίσθιες κάμψεις και ισορροπίες στα χέρια.

Η Iyengar Yoga περιγράφεται ως εν ενεργεία διαλογισμός («meditation in action»). Η άσκηση των στάσεων γιόγκα με επίγνωση βοηθά στην εναρμόνιση νου και σώματος. «Η άσκηση των σωματικών στάσεων για να βελτιώσει την υγεία, για εκγύμναση ή για να διατηρήσει την ευλυγισία είναι η εξωτερική άσκηση της γιόγκα. Ενώ είναι εύλογο να ξεκινήσει κάποιος από τη σωματική άσκηση, αυτό δεν είναι το τέλος» λέει ο BKS Iyengar. «Ακόμα και στις απλές asanas βιώνει κανείς τα τρία επίπεδα της αναζήτησης: την εξωτερική αναζήτηση, που επιφέρει σταθερότητα στο σώμα, την εσωτερική αναζήτηση, που φέρνει σταθερότητα στη διάνοια, και την εσώτατη αναζήτηση, που φέρνει καλοσύνη του πνεύματος».

Συμμετοχή: 20 ευρώ.

Η φωτογραφία του cover είναι του Ανδρέα Σιμόπουλου.

Λίγα λόγια για τον Αντώνη Φραγκάκη

O Αντώνης Φραγκάκης ξεκίνησε τη Yoga το 1999, όταν ευρισκόμενος στη Νέα Υόρκη ως ηθοποιός, συνάντησε τη Cyndi Lee, ιδρύτρια του διάσημου ΟΜ YOGA, η οποία τον μύησε στην Αshtanga Vinyasa. Συνέχισε την πρακτική του με διαφορετικούς δασκάλους μέχρι τη γνωριμία του με την Iyengar Yoga. Γοητεύτηκε από την ακρίβεια, τη δυναμική και την εσωτερικότητά της και πέρασε πολλούς μήνες στην Ινδία δίπλα στους Prashant Iyengar, Chanchani και Usha Devi. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους Marla Apt, Bobby Clenel, Olga Zvontsova, Marios Argyros και Eyal Shifroni. Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος Iyengar Υoga. Εκπαιδεύτριά του είναι μία από τις κορυφαίες δασκάλες στον κόσμο, η Penny Chaplin. Οργανώνει και διδάσκει σεμινάρια yoga στην Ελλάδα.

Share This Event

bottom of page