top of page

Σάβ 22 Απρ

|

Peristeri

Yin Yoga, Celestial Communication and Healing Sound Bath

Τo Σάββατο 22 Απριλίου, στις 18.30, στο Sankalpa Yoga Center ενώνουμε τη Yin Υoga με ζωντανούς θεραπευτικούς ήχους και παραδινόμαστε στη θεραπευτική - διαλογιστική εμπειρία του ήχου από τον Γεράσιμο Δημοβασίλη.

Οι εγγραφές έκλεισαν
Δείτε άλλες εκδηλώσεις
Yin Yoga, Celestial Communication and Healing Sound Bath
Yin Yoga, Celestial Communication and Healing Sound Bath

Ώρα & Τοποθεσία

22 Απρ 2023, 6:30 μ.μ. – 8:00 μ.μ.

Peristeri, Eschilou 10, Peristeri 121 34, Greece

Σχετικά με την εκδήλωση

Τo Σάββατο 22 Απριλίου, στις 18.30, στο Sankalpa Yoga Center, στην εξωτική Περιστεράρα, κάνουμε για άλλη μία φορά ό,τι αγαπάμε πιο πολύ: ενώνουμε τη Yin Υoga με ζωντανούς θεραπευτικούς ήχους και παραδινόμαστε στη θεραπευτική - διαλογιστική εμπειρία του ήχου των singing bowls και του Gong από τον Γεράσιμο Δημοβασίλη. H πρακτική θα περιλαμβάνει ήπιες θέσεις γιόγκα στις οποίες θα παραμένουμε με ηρεμία για μερικά λεπτά για να χαλαρώσουμε το σώμα και να φέρουμε τον νου σε κατάσταση βαθιάς ηρεμίας χρησιμοποιώντας κινητικά βοηθήματα όπως μαξιλάρια, bolsters, τουβλάκια, κουβέρτες και ιμάντες. Η πρακτική θα ολοκληρωθεί με μια μισάωρη συνεδρία Gong Therapy. Η δόνηση του ήχου του Gong εισέρχεται άμεσα στα κύτταρά μας, στα ζωτικά όργανα και στην ψυχή μας με έναν απαλό αλλά δυναμικό τρόπο. Το νοητικό μας μέρος παραμερίζεται προσωρινά και βαθιές αλλαγές βιώνονται χωρίς προσπάθεια. Όλα μοιάζουν ασφαλή και αρμονικά και το σώμα μπορεί να αναλάβει αυθόρμητα τη θεραπεία μας. Η καρδιά μπορεί να αλαφρύνει. Η συνειδητότητά μας μπορεί να αφυπνιστεί στον πραγματικό σκοπό που έχουμε στη ζωή. Με τη λήξη της θεραπευτικής πρακτικής επανερχόμαστε πίσω στον καθημερινό κόσμο αναζωογονημένοι και ξεκούραστοι έχοντας αφήσει τα βάρη μας πίσω _ πολλές φορές έχοντας αντικρίσει σκοτεινά μέρη του εαυτού μας και έχοντας ρίξει το φως της αγάπης εκεί που μέχρι στιγμής δεν είχαμε καταφέρει να κοιτάξουμε. Συναισθηματικές πληγές μπορούν να επουλωθούν και να βρούμε εκ νέου το κουράγιο να ακολουθήσουμε τον δρόμο μας στη ζωή. Προβλήματα υγείας μπορούν να επαναπροσδιοριστούν αφού οι θεραπευτικές δονήσεις ξεμπλοκάρουν τη στάσιμη ενέργεια που τα προκάλεσε. Ο θεραπευτικός ήχος του γκονγκ λειτουργεί σαν καταλύτης για να πέσουν τα τείχη που μας χωρίζουν από τον αληθινό μας εαυτό αλλά και τον κόσμο. Μας συντονίζει ξανά με όλη την ύπαρξη.

Ένα από τα πιο δυνατά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για το σώμα μας και τον νου μας και για να χαλαρώσουμε το εσωτερικό άγχος που διαβρώνει την αίσθηση ότι δεν είμαστε αποτελεσματικοί στη ζωή μας και δεν έχουμε ελπίδα είναι ο διαλογισμός Celestial Communication, ένας διαλογισμός σε κίνηση, με τα χέρια να χορεύουν και να αφηγούνται μια ιστορία. Το Celestial Communication είναι η αυθεντική ιερή ιστορία που αφηγούνται το σώμα, ο νους και το πνεύμα, η ιστορία της ψυχής, η ιστορία της νίκης, η ιστορία της αγάπης, μια ιερή τελετή αφήγησης. Είναι ένας πανέμορφος τρόπος για να συνδεθείς με τον ήχο της ψυχής σου και να δημιουργήσεις μουσική μέσα σου και να αφεθείς στις θεραπευτικές δονήσεις της.

Συμμετοχή: 20 ευρώ.

Ο Γεράσιμος Δημοβασίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική μαθαίνοντας κλασική κιθάρα και φλάουτο και ήδη από την εφηβεία συμμετείχε σε δισκογραφικές παραγωγές. Έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει μαθητεύσει με τον Δημήτρη Ψύχα στη Σχολή Μουσικοθεραπείας του Ωδείου Όπερα. Η μαθητεία αυτή υπήρξε το έναυσμα για την εκμάθηση οργάνων όπως το γκονγκ, οι θιβετανικές ηχογαβάθες, η κέλτικη άρπα και άλλα παραδοσιακά όργανα, κυρίως πνευστά, από διάφορες παραδόσεις του κόσμου. Το 2002 ξεκίνησε την εκμάθηση του παραδοσιακού ρεπερτορίου του ιαπωνικού φλάουτου shakuhachi και κατέχει το δίπλωμα Jun Shihan της Σχολής Chikumeisha. Σήμερα το έχει εντάξει σε συνεδρίες μουσικοθεραπείας - ηχοθεραπείας και διδάσκει το ρεπερτόριο αυτό στην Ελλάδα. Από το 2008 είναι μέλος του ντουέτου Butterfly People, από το 2013 μέλος των Fairy Dance και από το 2016 μέλος του συγκροτήματος Ιαπωνικών κρουστών Atene Daiko.

Share This Event

bottom of page