top of page
  • Εικόνα συγγραφέαSankalpa Yoga Center

Celestial Communication: Διαλογισμός σε κίνηση



Τι είναι το celestial communication;

Είναι ένας διαλογισμός σε κίνηση και μέρος της τεχνολογίας της Kundalini Yoga όπως διδάχθηκε από τον Υogi Bhajan. Το Celestial Communication είναι χορογραφημένες κινήσεις χεριών που ακολουθούν τη μουσική ενός μάντρα ή ενός πνευματικού τραγουδιού. Είναι μοναδικό αφού ο Yogi Bhajan δεν καθόρισε συγκεκριμένες κινήσεις χεριών και συγκεκριμένα μάντρας να χρησιμοποιηθούν για αυτό το είδος διαλογισμού και έτσι ένας δάσκαλος ή ένας ασκούμενος έχει την ελευθερία να βυθιστεί στη δημιουργικότητά του για να ετοιμάσει τη δική του χορογραφία με τη δική του προσωπική έκφραση.


Ποια είναι τα οφέλη;

Υπάρχουν πάρα πολλά οφέλη. Ο Yogi Bhajan το αποκαλούσε τη «μεγαλύτερη θαυμαστή τροφή για τη θεραπεία του σώματος, που φέρνει πνευματική νοημοσύνη και δημιουργικότητα και ανυψώνει την Ψυχή και το Πνεύμα».

Το Celestial Communication δουλεύει στο επάνω τρίγωνο: στο 5ο, στο 6ο, στο 7ο και στο 8ο τσάκρα. Οι κινήσεις των χεριών επηρεάζουν και ανοίγουν την καρδιά, δυναμώνουν την αύρα και μεγεθύνουν το λεπτοφυές σώμα και το ακτινοβόλο σώμα. Δυναμώνοντας την αύρα και το ακτινοβόλο σώμα στο Celestial Communication, τα πάντα μπορούν να έρθουν προς εσάς και θα ξεκινήσει για εσάς η ροή της ευημερίας.

Η κίνηση των δαχτύλων στον αέρα κατά τη διάρκεια του Celestial Communication αυξάνει την πράνα σας, τη ζωτική σας ενέργεια, που συνδέεται με τους νευρώνες σας και απελευθερώνει το μεγάλο στρες που συσσωρεύεται στον εγκέφαλο. Καθώς βιώνετε αυτή τη βαθιά χαλάρωση, το άγχος υποχωρεί και η φυσική σας κατάσταση ηρεμίας, αθωότητας και δημιουργικότητας αναζωογονείται.

Αυτή η τεχνολογία ενoποιεί το σώμα σας, τον νου σας και το πνεύμα σας. Μέσω της κίνησης αυτά τα τρία έρχονται σε αρμονία και έτσι απομακρύνεται η δυαδικότητα. Οπως υπονοεί και ο τίτλος του διαλογισμού, το Celestial Communication σε συνδέει με το Απειρο και επεκτείνει τη σχέση σου με τον θεϊκό, αγγελικό εαυτό σου. Είναι ένας πανέμορφος τρόπος για να συνδεθείς με τον ήχο της ψυχής σου και να δημιουργήσεις μουσική μέσα σου και να αφεθείς στις θεραπευτικές δονήσεις της.


Ποιος μπορεί να κάνει αυτόν τον διαλογισμό; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν τέτοιον διαλογισμό ή να βρούμε έναν;


Ολοι μπορούν να κάνουν έναν τέτοιο διαλογισμό! Ο Yogi Bhajan είχε πει ότι στο μέλλον θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να κάθονται κάπου ήσυχα και να διαλογίζονται και για αυτό το Celestial Communication θα είναι ένας υπέροχος τρόπος για τους ανθρώπους να βιώσουν τα οφέλη του διαλογισμού. Ολες οι ηλικίες (παιδιά, έφηβοι, ενήλικοι, ηλικιωμένοι) απολαμβάνουν αυτό το είδος του διαλογισμού. Ακόμα και άνθρωποι με κάποιους φυσικούς περιορισμούς ή με ειδικές ανάγκες που ίσως δεν μπορούν να ασκηθούν στις θέσεις της yoga μπορούν να ωφεληθούν από τον διαλογισμό Celestial Communication. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει έναν τέτοιο διαλογισμό. Διαλέξτε το αγαπημένο σας μάντρα, ακούστε το πάρα πολλές φορές και δώστε βάση στον ρυθμό και στους στίχους του μάντρα. Ξεκινήστε να κουνάτε το σώμα σας, τα χέρια σας στον ρυθμό του μάντρα χωρίς να το πολυσκέφτεστε. Δείτε ποιες κινήσεις σας σάς φαίνονται ότι ταιριάζουν με τη μουσική, αργές, γρήγορες, δυναμικές, με ροή, απλές ή περίπλοκες, και δημιουργήστε τη δική σας χορογραφία. Ολα τα μάντρας είναι κατάλληλα για τη δημιουργία ενός Celestial Communication.


Ποια είναι η εμπειρία σας με το Celestial Communication;


Η εμπειρία μου μού αποκαλύπτει ότι αυτός ο διαλογισμός μου φέρνει ισορροπία, ενέργεια, δημιουργικότητα και πάνω από όλα χαρά. Οταν δεν είμαι σίγουρη τι να κάνω ή νιώθω προβληματισμένη, ταραγμένη, κάνω Celestial Communication. Οταν νιώθω ότι έχω κολλήσει, ότι χρειάζομαι ενέργεια για να ολοκληρώσω ένα project ή χρειάζεται να επιστρέψω στη «ροή» και να βιώσω ευημερία, κάνω Celestial Communication. Η αίσθηση του εαυτού μου, η σύνδεσή μου με το Ανώτερο, οι θεϊκές ποιότητες μέσα μου και σε όλα τα πράγματα γύρω μου, όλα αυτά επανέρχονται, επιστρέφουν και μου δίνουν δύναμη ενώ αμέσως αισθάνομαι χαλαρωμένη, ήρεμη και χαρούμενη.


Μετάφραση - απόδοση: Μηνάς Ραφαηλίδης / Sankalpa Yoga Center

12 Προβολές
bottom of page