top of page
  • Εικόνα συγγραφέαSankalpa Yoga Center

Tι να περιμένεις σε μια πρακτική Aerial Restorative

Έγινε ενημέρωση: 31 Μαΐ 2021

Κλείσε τη θέση σου εδώ



H Αerial Restorative είναι μια ήπια χαλαρωτική πρακτική με τις αιώρες χαμηλά, λίγο πάνω από το έδαφος, και με έναν αργό yin ρυθμό με σκοπό να διώξει την ένταση και το άγχος της ημέρας και να απλώσει ησυχία και ηρεμία σε όλο το σώμα. Ο λόγος για τον οποίο τοποθετούμε την αιώρα χαμηλά είναι ότι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σε αυτή την πρακτική και το πανί και τη γη για μεγαλύτερη υποστήριξη, για να καλλιεργήσουμε μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας, ηρεμίας, γαλήνης και να εξαφανίσουμε οποιονδήποτε φόβο αφού η γη είναι εκεί να μας στηρίξει, να μας βοηθήσει.


Οταν αποφασίσουμε να παρακολουθήσουμε μια πρακτική Aerial Restorative, το κάνουμε με σκοπό όχι να δοκιμάσουμε δύσκολες και απαιτητικές θέσεις αλλά για να δημιουργήσουμε ευγενικά και μαλακά με το σώμα μας, το πανί και τη γη σχήματα μέσα στα οποία μπορούμε να αφεθούμε, μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να χαλαρώσει αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη.


Τα οφέλη της Aerial Restorative


_ Η ανακούφιση από το άγχος, η αποσυμπίεση των εντάσεων είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για τον οποίο πάρα πολλοί επιλέγουν αυτή την πρακτική. Ο αργός ρυθμός σού επιτρέπει να συνδεθείς με το σώμα σου και την αναπνοή σου. Οι τεχνικές αναπνοής επιβραδύνουν τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση, ενεργοποιούν το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και έτσι σε οδηγούν σε βαθιά χαλάρωση.


_ Η χρήση της αιώρας ως υποστηρικτικού βοηθήματος μπορεί να προσφέρει στους μαθητές βαθύτερα τεντώματα, στροφές και ανοίγματα, παρέχοντας ταυτόχρονα μια απαλή αναστροφή με τη βοήθεια και του εδάφους.


_ Η Aerial Restorative μπορεί να έχει έναν πολύ θετικό αντίκτυπο στην υγεία και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και του κεντρικού νευρικού συστήματός μας.


_ Αν υποφέρεις από πόνους στη μέση ή στον αυχένα, αυτή η πρακτική μπορεί να σε ανακουφίσει από τον πόνο αυτόν, όπως και από πιθανό πόνο στα ισχία ή στη σπονδυλική στήλη.


_ Η πρακτική αυτή αυξάνει τη δύναμη του πυρήνα μας, τη γείωσή μας και τη σταθερότητά μας.


_ Η αίσθηση της απομόνωσης μέσα στην αιώρα, η αγκαλιά της αιώρας, η αίσθηση προστασίας μπορεί να επιφέρει άμεση χαλάρωση στον νου σου, στις σκέψεις σου και στα συναισθήματά σου.


_ Καθώς μαθαίνεις κάθε φορά μια νέα θέση με έναν αργό ρυθμό και με πολλές ασφαλείς οδηγίες, αναπτύσσεις τη συγκέντρωσή σου, ρίχνεις τους ρυθμούς σου, μαθαίνεις να σε φροντίζεις, οι διακυμάνσεις του νου αρχίζουν να αραιώνουν και συνειδητά καλλιεργείς την παρουσία σου στο εδώ και τώρα.


_ Βελτιώνει την αυτοπεποίθηση και την ενδοσκόπηση, ενισχύει την αποδοχή και τη μη προσκόλληση και βελτιώνει την ικανότητα αυτοθεραπείας και εξισορρόπησης.


Μηνάς Ραφαηλίδης

173 Προβολές
bottom of page