top of page
  • Εικόνα συγγραφέαSankalpa Yoga Center

Μια γρήγορη ποιητική ματιά επάνω στην πρακτική της Kundalini Yoga




Στην πρακτική της Kundalini Yoga αναγνωρίζουμε ότι είμαστε μέρος της Δημιουργίας. Η Δημιουργία λειτουργεί με τη βασική αρχή της ανθοφορίας. Ο ήλιος προσφέρει. Η γη προσφέρει. Η βροχή προσφέρει. Στη συνέχεια τα φυτά ανθίζουν. Aυτό που θα φάμε μεγαλώνει, αναπτύσσεται. Τα φρούτα ωριμάζουν. Μέσα από αυτόν τον κύκλο η συνείδηση ​​εξελίσσεται με τόσο πολλές μορφές επάνω στη γη.

Η πραγματική ευημερία δεν προέρχεται από τη συσσώρευση όσο το δυνατόν περισσότερων πραγμάτων, περισσότερων κατακτήσεων πάνω στη γη. Η πραγματική ευημερία συμβαίνει όταν ο ίδιος μας ο εαυτός αρχίζει να ανθεί εσωτερικά. Ο καθένας μας έχει κάτι μοναδικό να μοιραστεί. Όταν βαδίζουμε σε αυτό το μονοπάτι στο οποίο μας έχει καλέσει η ίδια η ψυχή μας να βαδίσουμε, γνωστό ως Πεπρωμένο, αυτή είναι η ευημερία. Το ξεδίπλωμα και το περπάτημα επάνω σε αυτό το μονοπάτι όπου κάθε βήμα προέρχεται από το κάλεσμα της ψυχής μας.

Η ευημερία δημιουργεί ικανοποίηση, κάνει εύκολο το να προσφέρουμε και χτίζει εμπιστοσύνη προς τη ροή που μας ενώνει όλους. Η ευημερία δεν ψάχνει να προστατευθεί από τις προκλήσεις, αλλά μάλλον αγκαλιάζει την πρόκληση ως ευκαιρία ανάπτυξης, μεγαλώματος.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κρίγιες και διαλογισμοί στην Kundalini Yoga για να συνειδητοποιήσει κάθε άνθρωπος το απέραντο ανθρώπινο δυναμικό του, να αρχίσει να επεκτείνει την ανθρώπινη ικανότητα για μεγάλα ταξίδια και για να συνειδητοποιήσει ​​την αληθινή εσωτερική ευημερία του. Η επέκταση και η ευημερία συνδέονται απόλυτα με το πεπρωμένο της ψυχής. Όλα όσα χρειαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε τον σκοπό της ψυχής μας είναι προσχεδιασμένα και περιμένουν από εμάς να τα δεχθούμε. Περιμένουν να τους ρίξουμε φως, να τα αγκαλιάσουμε και να αρχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και επίγνωσής μας.



Μετάφραση - απόδοση: Μηνάς Ραφαηλίδης / Sankalpa Yoga Center


63 Προβολές
bottom of page