top of page

Κυρ 12 Φεβ

|

Περιστέρι

Yin Yoga and Healing Sound Bath

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στο Sankalpa Yoga Center, στην εξωτική Περιστεράρα, θα βυθιστούμε για άλλη μία φορά στην αποκαλυπτική ακινησία της Yin Yoga, θα διαβάσουμε αγαπημένα κείμενα και θα ακούσουμε ζωντανές μουσικές.

Οι εγγραφές έκλεισαν
Δείτε άλλες εκδηλώσεις
Yin Yoga and Healing Sound Bath
Yin Yoga and Healing Sound Bath

Ώρα & Τοποθεσία

12 Φεβ 2023, 12:30 π.μ. – 2:00 π.μ.

Περιστέρι, Αισχύλου 10, Περιστέρι 121 34, Ελλάδα

Σχετικά με την εκδήλωση

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στο Sankalpa Yoga Center, στην εξωτική Περιστεράρα, θα βυθιστούμε για άλλη μία φορά στην αποκαλυπτική ακινησία της Yin Yoga, θα διαβάσουμε αγαπημένα κείμενα και θα ακούσουμε ζωντανές μουσικές. Ο Μηνάς Ραφαηλίδης προτείνει θέσεις Υin και διαβάζει αισιόδοξα κείμενα για χωρισμούς, θανάτους και αδιέξοδες ζωές και ο Γεράσιμος Δημοβασίλης ντύνει με διαλογιστικές μουσικές και θεραπευτικούς ήχους όλη την πρακτική χρησιμοποιώντας διάφορα μουσικά όργανα όπως singing bowls, Gong και το ιαπωνικό φλάουτο shakuhachi. Η Yin Yoga είναι μια εσωστρεφής πρακτική που μας καλεί να επιβραδύνουμε, μια πρακτική ενδοσκόπησης που προσφέρει μια ευκαιρία να στραφούμε εσωτερικά και να συνδεθούμε με τη σιωπή και την ησυχία του κέντρου μας. Είναι μια πρακτική ακινησίας, υπομονής και μη δράσης. Στη Yin Yoga κρατάμε ευγενικά τις θέσεις από 3 ως 5 λεπτά μένοντας σε ακινησία και εξερευνώντας την εσωτερική κίνηση της αναπνοής, των σκέψεων και των συναισθημάτων. Ο θεραπευτικός ήχος του Gong μάς καλεί σε μια διαλογιστική και θεραπευτική εμπειρία. Η δόνηση του ήχου εισέρχεται άμεσα στα κύτταρά μας, στα ζωτικά όργανα και στην ψυχή μας με έναν απαλό αλλά δυναμικό τρόπο. Το νοητικό μας μέρος παραμερίζεται προσωρινά και βαθιές αλλαγές βιώνονται χωρίς προσπάθεια. Όλα μοιάζουν ασφαλή και αρμονικά και το σώμα μπορεί να αναλάβει αυθόρμητα τη θεραπεία μας. Η καρδιά μπορεί να αλαφρύνει. Η συνειδητότητά μας μπορεί να αφυπνιστεί στον πραγματικό σκοπό που έχουμε στη ζωή. Με τη λήξη της θεραπευτικής πρακτικής επανερχόμαστε πίσω στον καθημερινό κόσμο αναζωογονημένοι και ξεκούραστοι έχοντας αφήσει τα βάρη μας πίσω _ πολλές φορές έχοντας αντικρίσει σκοτεινά μέρη του εαυτού μας και έχοντας ρίξει το φως της αγάπης εκεί που μέχρι στιγμής δεν είχαμε καταφέρει να κοιτάξουμε. Συναισθηματικές πληγές μπορούν να επουλωθούν και να βρούμε εκ νέου το κουράγιο να ακολουθήσουμε τον δρόμο μας στη ζωή. Προβλήματα υγείας μπορούν να επαναπροσδιοριστούν αφού οι θεραπευτικές δονήσεις ξεμπλοκάρουν τη στάσιμη ενέργεια που τα προκάλεσε. Ο θεραπευτικός ήχος του γκονγκ λειτουργεί σαν καταλύτης για να πέσουν τα τείχη που μας χωρίζουν από τον αληθινό μας εαυτό αλλά και τον κόσμο. Μας συντονίζει ξανά με όλη την ύπαρξη. Συμμετοχή: 20 ευρώ.

Ο Γεράσιμος Δημοβασίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική μαθαίνοντας κλασική κιθάρα και φλάουτο και ήδη από την εφηβεία συμμετείχε σε δισκογραφικές παραγωγές. Έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει μαθητεύσει με τον Δημήτρη Ψύχα στη Σχολή Μουσικοθεραπείας του Ωδείου Όπερα. Η μαθητεία αυτή υπήρξε το έναυσμα για την εκμάθηση οργάνων όπως το γκονγκ, οι θιβετανικές ηχογαβάθες, η κέλτικη άρπα και άλλα παραδοσιακά όργανα, κυρίως πνευστά, από διάφορες παραδόσεις του κόσμου. Το 2002 ξεκίνησε την εκμάθηση του παραδοσιακού ρεπερτορίου του ιαπωνικού φλάουτου shakuhachi και κατέχει το δίπλωμα Jun Shihan της Σχολής Chikumeisha. Σήμερα το έχει εντάξει σε συνεδρίες μουσικοθεραπείας - ηχοθεραπείας και διδάσκει το ρεπερτόριο αυτό στην Ελλάδα. Από το 2008 είναι μέλος του ντουέτου Butterfly People, από το 2013 μέλος των Fairy Dance και από το 2016 μέλος του συγκροτήματος Ιαπωνικών κρουστών Atene Daiko.

Share This Event

bottom of page