top of page

Περιγραφή μαθημάτων

Προσφέρουμε μαθήματα γιόγκα σε διάφορα στυλ και επίπεδα.

Εμπιστευθείτε τους δασκάλους μας που θα σας καθοδηγούν στα μαθήματα με ασφάλεια και συμπόνια.

Gentle Hatha Yoga (level 1)

Μια τάξη επικεντρωμένη στις βασικές αρχές της Hatha γιόγκα, κατάλληλη για αρχαρίους, που σας καθοδηγεί βήμα βήμα στη σωστή τοποθέτηση του σώματος με αργό ρυθμό, σωστή αναπνοή και προσοχή στην ευθυγράμμιση των θέσεων. Το μάθημα Hatha Yoga 1 είναι μια εξαιρετική επιλογή, ιδανική είτε για να ξεκινήσετε την πρακτική σας αν είστε αρχάριοι είτε για να βελτιώσετε την τακτική πρακτική της γιόγκα.

Hatha Flow (level 2)

Ένα μάθημα για ασκούμενους με προχωρημένο επίπεδο πρακτικής με κύριο χαρακτηριστικό τη γρήγορη ροή που δίνει έμφαση στη σύνδεση της αναπνοής με την κίνηση, με το σώμα να κυλάει μέσα σε δημιουργικές και ευχάριστες ακολουθίες θέσεων (sequences) που έχουν σχεδιαστεί για να το ενεργοποιούν και να το ενδυναμώνουν.

Hatha Τherapy

Η Hatha Τherapy απευθύνεται σε άτομα με κινητικές - ανατομικές ιδιαιτερότητες, σε άτομα με χρόνια μυοσκελετικά ή άλλα οργανικά προβλήματα, σε ηλικιωμένους και σε όλους αυτούς που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε ένα αργό μάθημα Hatha Yoga έτσι ώστε να έχουν τον χρόνο να βιώσουν πιο εσωτερικά τις asanas (στάσεις του σώματος).

Το μάθημα προσφέρει όλα τα οφέλη που προσφέρουν τα μαθήματα της Hatha Yoga.

Βασικά χαρακτηριστικά του μαθήματος είναι ο αργός ρυθμός και η εξατομίκευση των asanas (η παραλλαγή των στάσεων του σώματος) ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ατόμου.

Η κάθε πρακτική επικεντρώνεται σε διαφορετικό μέρος αλλά και λειτουργία του σώματος, βοηθώντας τους ασκούμενους να αισθανθούν καλύτερα μέσα στο ίδιο τους το σώμα (να νιώσουν ευεξία) αλλά και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Αυτή η πρακτική ωφελεί όλους τους ανθρώπους με άγχος, πονοκεφάλους, αρθρίτιδα, πόνο στη μέση, υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς και πόνους που προέρχονται από καθημερινές συνήθειες, τραυματισμούς, κακή ευθυγράμμιση κλπ., κρατώντας έναν αργό ρυθμό συγχρονισμένο με την αναπνοή, δουλεύοντας προοδευτικά την κίνηση και δίνοντας έμφαση στη σταθερότητα σε σχέση με την ταχύτητα και την ένταση.

Kundalini Yoga

Η kundalini yoga είναι η γιόγκα της επίγνωσης. Μέσα από μια σειρά στάσεων, αναπνοών, μάντρας και διαλογισμού που «δουλεύουν» για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις την επίγνωσή σου, να πολεμήσεις το εγώ σου και να ρίξεις κάτω όλους τους φόβους σου. Αυτή η κοιμισμένη ενέργεια της επίγνωσης είναι μέσα σου περιμένοντας να σκαρφαλώσει στη σπονδυλική στήλη της ζωής σου. Θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τη δύναμη του νευρικού συστήματός σου και του χαρακτήρα σου. Θα σε οδηγήσει εκεί όπου θα είσαι χαρούμενος στη μέση όλων των προκλήσεων και ευγνώμων κάθε στιγμή της ζωής σου. Θα σε βοηθήσει να ταξιδέψεις στον πυρήνα της ύπαρξής σου για να ακούσεις τον σφυγμό της Δημιουργίας σε όλους τους ανθρώπους και όλα τα πράγματα. Eίναι γιόγκα για τον απλό άνθρωπο που έχει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και το άγχος της καθημερινότητας. Η δύναμη της kundalini βρίσκεται στην εμπειρία του τώρα. Ενδυναμώνει το νευρικό σύστημα και εξισορροπεί το ενδοκρινικό σύστημα βελτιώνοντας την αναπνοή και απελευθερώνοντας την μπλοκαρισμένη ενέργεια.

Ashtanga Yoga

Θεωρείται η πιο δυναμική μορφή yoga, κατάλληλη για όλους, που μέσα από τη συνεχή ροή και την εναρμόνιση της κίνησης με την αναπνοή δημιουργεί μια κατάσταση κινητικού διαλογισμού που εξαγνίζει σώμα και πνεύμα. Με άμεσο και εμφανές όφελος στο σώμα, είναι ένα είδος που ταιριάζει στο δυτικό πνεύμα καθώς η ευεξία επιτυγχάνεται γρήγορα.

Η δυναμική αυτή yoga προσφέρει έντονη άσκηση, σύσφιγξη, ισορροπία και ευλυγισία μέσα από μια φυσική σειρά από στάσεις και αναπνοές. Μέσα από αυτή τη φυσική ροή των ασκήσεων η Αshtanga Υoga αποτελεί μια ιδιαίτερα ενεργητική ακολουθία συγκεκριμένων θέσεων της οποίας τα θεραπευτικά αποτελέσματα αποτοξινώνουν και ευθυγραμμίζουν το σώμα.

Yin Yoga

Στη Yin Yoga διατηρούμε με απαλότητα συγκεκριμένες στατικές θέσεις για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θέλοντας να αφυπνίσουμε τις πιο yin, χαλαρές, ήρεμες ποιότητες του εαυτού μας. Πλησιάζουμε αυτές τις θέσεις με απλότητα, με καλοσύνη προς το σώμα και χωρίς προσδοκίες αφήνοντας το σώμα να μιλήσει και επιτρέποντας στον εαυτό να ζήσει στο τώρα και να αποδεχθεί την πραγματικότητα ακριβώς όπως είναι. Είναι ένα μάθημα κατάλληλο για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και απελευθερώνει την ένταση και το άγχος από τα ισχία, τη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη.

Restorative Yoga

H restorative yoga είναι μια ήρεμη πρακτική που σε βοηθάει να έρθεις σε σωματική και πνευματική ισορροπία για να αντιμετωπίσεις το άγχος και την ένταση μέσα από τη χρήση βοηθημάτων (bolster, ιμάντες, τουβλάκια) που σου επιτρέπουν να κρατάς τις θέσεις για μακρύτερο χρονικό διάστημα (3-5 λεπτά) προσφέροντάς σου όλα τα οφέλη από ένα βαθύ παθητικό τέντωμα. Η restorative yoga εξισορροπεί το νευρικό σου σύστημα, ησυχάζει τον νου, απαλύνει συναισθηματικούς πόνους και σε βοηθάει να κάνεις μικρές αλλαγές στην καθημερινή ζωή σου μακριά από τις εστίες έντασης και άγχους.

Aerial Flow

Η εναέρια πρακτική είναι ένας νέος μοναδικός τρόπος εξάσκησης που προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση συμβάλλοντας στη σωστή στάση του σώματος μέσω της βαρύτητας. Οι ανάποδες στάσεις της εναέριας πρακτικής αποσυμπιέζουν τους σπονδύλους  και ξεκουράζουν την καρδιά. Η εναέρια γιόγκα, πέρα από τη βελτίωση της διάθεσης και την απελευθέρωση από τις εντάσεις, μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τους φόβους, χαρίζει αίσθημα ελευθερίας, χτίζει ένα δυνατό κορμί και αυξάνει τη συγκέντρωση. 

Aerial Restorative

H aerial restorative είναι μια πρακτική που συνδυάζει την aerial yoga και την αποκατάσταση. Με τη βοήθεια της αιώρας που βρίσκεται λίγο πάνω από το έδαφος ακολουθούμε μια σειρά ήπιων, gentle θέσεων σε πολύ ήρεμους, χαλαρούς ρυθμούς με σκοπό να διώξουμε το άγχος και τις εντάσεις της μέρας φροντίζοντας τον εαυτό μας σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο. Είναι μια πρακτική που απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία και τις σωματικές δυνατότητες του κάθε ασκούμενου.

bottom of page