top of page

Κυρ 12 Μαΐ

|

Περιστέρι

Yoga with Alessandro Ortona

Την Κυριακή 12 Mαΐου, στις 11 το πρωί, υποδεχόμαστε στην αίθουσά μας (τελευταία φορά για αυτή τη γιόγκικη σεζόν) τον Alessandro Ortona με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη για μια πρακτική παραδοσιακής Hatha Yoga που δεν θέλει να έχει ώρα λήξης παρά μόνο ώρα έναρξης.

Οι εγγραφές έκλεισαν
Δείτε άλλες εκδηλώσεις
Yoga with Alessandro Ortona
Yoga with Alessandro Ortona

Ώρα & Τοποθεσία

12 Μαΐ 2024, 11:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.

Περιστέρι, Αισχύλου 10, Περιστέρι 121 34, Ελλάδα

Σχετικά με την εκδήλωση

Την Κυριακή 12 Mαΐου, στις 11 το πρωί, υποδεχόμαστε για άλλη μία φορά στην αίθουσά μας (τελευταία για αυτή τη γιόγκικη σεζόν) τον Alessandro Ortona με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη για μια πρακτική παραδοσιακής Hatha Yoga που δεν θέλει να έχει ώρα λήξης παρά μόνο ώρα έναρξης (μη μας ρωτάτε κάθε φορά πότε θα τελειώσει η πρακτική, θα τελειώσει όταν είναι να τελειώσει). Τίποτε δεν είναι δεδομένο στις πρακτικές του Alessandro Οrtona. Είναι μια ευκαιρία να εκπαιδευθούμε στην απελευθέρωση από τον χρόνο και τα όριά του και να παραδοθούμε σε ό,τι προκύψει μέσα σε αυτή την πρακτική. Να έρθουμε στην αίθουσα χωρίς περιορισμούς και προγραμματισμούς και το ίδιο ισχύει και για την ώρα αναχώρησης αφού ο καθένας είναι ελεύθερος να αποχωρήσει από τον χώρο όποτε αυτός κρίνει ότι ήρθε η ώρα.

Δεν υπάρχει ώρα λήξης γιατί οι πρακτικές του Αλεσάντρο Oρτόνα είναι ανοιχτές σε όλες τις δυνατότητες, τις πιθανότητες, τις κατευθύνσεις, τις εκβάσεις και τις καταλήξεις. Δεν υπάρχει σειρά, δεν υπάρχει ακολουθία, δεν υπάρχει ροή, δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να προηγείται και κάτι να έπεται, δεν υπάρχoυν προσαρμογές στις θέσεις για να νιώσεις ευδαιμονικά ανοιχτός, δεν υπάρχουν κατακόρυφα με drills, δεν υπάρχουν χρόνοι παραμονής σε μια θέση, δεν υπάρχουν πράγματα που θέλεις να κάνεις και να ακούσεις επειδή είσαι ασκούμενος χρόνια, δεν υπάρχουν σωστές ερωτήσεις και σωστές απαντήσεις, δεν υπάρχει η επικρατούσα κατανομή (για να διαπιστώσεις με τραγικό τρόπο ότι εσύ ο ίδιος αισθάνεσαι τον εαυτό σου μόνο ως ένα σώμα που θέλει να ξετυλίγει φούρλες με τα πόδια του και τα χέρια του χαμογελώντας ηδονικά μπροστά σε έναν φακό), δεν υπάρχουν τρόποι εδώ να ξεγελάσεις τον εαυτό σου, δεν υπάρχουν συντομεύσεις, ευκολίες και περάσματα για να σε διευκολύνουν, δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο και τίποτα αναμενόμενο. Αν όλα αυτά δεν τα έχεις ακόμα συνδέσει με τη yoga, είναι καιρός να αρχίσεις να τα συνδέεις για να προσγειωθεί το ένα πόδι σου ελάχιστα πιο μπροστά από το άλλο _ αν σε ενδιαφέρει αυτό το μονοπάτι και όχι οι πωλήσεις, οι φωτογραφίσεις, το μόντελινγκ, η απόκτηση χορηγών κολάν και όλα όσα ορίζονται σήμερα ως yoga.

Satsang, pranayama, mantras, asanas και meditation θα δουλέψουν στην επίγνωση του σώματός σου και όχι στα σχήματα του σώματός σου. Καιρός να ξεφύγουμε από την ποσότητα των θέσεων μέσα στην πρακτική και να επιστρέψουμε στην ποιότητα του βιώματος της πρακτικής.

Ελάτε να τον γνωρίσετε, και αυτόν και την παραδοσιακή γιόγκα και εσάς σε ένα νέο πλαίσιο που θα απαιτήσει από εσάς πολλά για να δοκιμάσει να σας βγάλει από την εσωτερική γκρίνια, τον εσωτερικό σχολιασμό και την εσωτερική κριτική.

Ο Alessandro Ortona είναι ένας ιδιαίτερος δάσκαλος της παραδοσιακής Hatha Yoga ο οποίος με τον άμεσο τρόπο διδασκαλίας του καταφέρνει πάντα να αγγίζει βαθιά και να εμπνέει ώστε να πάρουμε τις διδασκαλίες της Yoga και να αρχίζουμε να τις εφαρμόζουμε στην καθημερινή ζωή μας. Αν θέλετε για λίγο να ξεφύγετε από τα πλαίσια ενός μαθήματος Yoga και να δοκιμάσετε να βουτήξετε βαθιά στην ολότητα και στην πληρότητα της έννοιας Yoga, ξεκινήστε από εδώ και επιτρέψτε στον εαυτό σας να βιώσει αυτή τη βαθιά διαφορετική εμπειρία.

Συμμετοχή: 25 ευρώ.

Λίγα λόγια για τον Alessandro Ortona

Γεννημένος στην Ιταλία το 1966, ο Alessandro Ortona άρχισε την εξάσκηση στη γιόγκα στην ηλικία των 15 ετών υπό την επιρροή της μητέρας του. Ως ένα νεαρό αγόρι είχε επηρεαστεί βαθιά από τις συναντήσεις με διάφορους δάσκαλους οι οποίοι σύχναζαν στο σπίτι. Αποφοίτησε από τη Διοίκηση επιχειρήσεων και εργάστηκε στον τομέα της ναυτιλίας για μερικά χρόνια. Σε αναζήτηση μιας πιο ήρεμης και εμπνευσμένης ζωής, εγκατέλειψε την καριέρα του και πήγε στην Αντίγκουα, στην Καραϊβική, για να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Εζησε εκεί για έξι χρόνια κατανοώντας ότι η εξωτερική αλλαγή δεν σημαίνει πάρα πολλά και έτσι αποφάσισε να αφιερώσει τον εαυτό του στη γιόγκα και άρχισε να ασχολείται εντατικά. Συναντήθηκε με τον μεγάλο γιόγκι Sri Sri Sri Satchidananda από τον οποίο έμαθε τα θεμέλια της αρχαίας παράδοσης της Hatha Yoga. Στην Ιταλία σπούδασε με τον Walter Ruta (Tirak) και άρχισε να διδάσκει και να τον βοηθάει στην ανάπτυξη της Pramiti Yoga School . Αργότερα αποφάσισε να βιώσει τη ζωή σε Ashram και έτσι ήρθε στην Ελλάδα όπου συναντήθηκε με την γκουρού του Swami Shivamurti Saraswati, όπου και πέρασε μερικά χρόνια στο Satyananda Ashram στην Παιανία. Εκεί έμαθε τις αρχές της Karma Yoga και τις διδασκαλίες της παράδοσης του Satyananda. Από το 2010 κατοικεί στο Λαγονήσι και διδάσκει στην Αθήνα και σε όλη την Αττική.

Share This Event

bottom of page