top of page
  • Εικόνα συγγραφέαSankalpa Yoga Center

5 τρόποι να επωφεληθείς από την πρακτική σου



Καθώς χθες ξεκίνησε μια νέα χρονιά, ας υπενθυμίσουμε 5 τρόπους από τα χείλη του Adam Husler για έναν ασκούμενο ώστε να επωφεληθεί τα μέγιστα μέσα σε μια πρακτική yoga:


1. Ελα στον χώρο και στο στρωματάκι σου νωρίτερα. Σίγουρα είχες μια πολύ δύσκολη, αγχωτική, γεμάτη ένταση μέρα. Κανόνισε να φτάσεις στην αίθουσα 10 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της πρακτικής ώστε να καταφέρεις να ηρεμήσεις, να ρίξεις τους ρυθμούς σου και να αποσυμπιεστείς. Οταν έρχεσαι μετά την έναρξη της πρακτικής, και κουβαλάς γραπωμένο πάνω σου όλο το άγχος της ημέρας και ουσιαστικά δεν σέβεσαι κανέναν αφού απαιτείς να σταματήσει μια ολόκληρη πρακτική για να ενταχθείς εσύ ξεχωριστά μέσα στην πρακτική και στην αίθουσα.


2. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μείνε σιωπηλός. Φυσικά και θα μιλήσεις με όλους και πριν και μετά τη διάρκεια της πρακτικής, αλλά φρόντισε όσο κάνεις πρακτική να μείνεις συγκεντρωμένος σε σένα και στη δική σου πρακτική. Θυμίσου ότι αυτό που οι υπόλοιποι ασκούμενοι μπορούν να κάνουν με το δικό τους μοναδικό σώμα στη δική τους μοναδική πρακτική είναι εντελώς άσχετο με σένα και τη δική σου πρακτική.


3. Μην κυνηγάς το βάθος και το σχήμα. Θα χάσεις εντελώς οποιαδήποτε θέση αν κυνηγάς μόνο το σχήμα της και το πόσο βαθιά θα μπεις σε αυτήν. Εξερεύνησε τι πρέπει να επιμηκυνθεί, τι πρέπει να ανοίξει, τι πρέπει να ενεργοποιηθεί και ποια είναι η εμπειρία που παίρνεις μαζί σου από αυτή τη θέση. Μετάτρεψε κάθε θέση σε μια μεγάλη ευκαιρία αυτομελέτης. Σταμάτα να ενδιαφέρεσαι μόνο για το πώς φαίνεσαι μέσα στο κάθε σχήμα.


4. Aν όντως κάνεις γιόγκα για να συναντήσεις τον εαυτό σου και όχι για να σφίξεις τον κώλο σου, σταμάτα να κουβαλάς το κινητό μέσα στην αίθουσα ή ακόμα καλύτερα κλείσε το κινητό σου εντελώς όταν ξεκινάς να πας για μια πρακτική γιόγκα. Απελευθέρωσε τον εαυτό σου από όλους τους περισπασμούς της τεχνολογίας αποφασίζοντας ότι θα αφιερώσεις δύο ώρες στη φροντίδα του εαυτού σου. Ο κόσμος δεν σε χρειάζεται για δύο ώρες, η ζωή δεν θα σταματήσει χωρίς εσένα και εσύ θα καταλάβεις ότι σημαντικό δεν σε κάνει μια σελίδα γεμάτη μέιλ και τα δέκα τηλεφωνήματα του αφεντικού σου.


5. Να είσαι ευγενικός με όλους γιατί κι εσύ συνδημιουργείς μέσα σε μια αίθουσα έναν χώρο ασφαλή, ζεστό, υποστηρικτικό για να ξεδιπλώσουν όλοι την πρακτική τους.


Κείμενο: Adam Husler / Μετάφραση, απόδοση, προσθήκες, ειρωνεία: Μηνάς Ραφαηλίδης




31 Προβολές
bottom of page