top of page
  • Εικόνα συγγραφέαSankalpa Yoga Center

Tι να περιμένεις σε μια πρακτική Pilates


Η μέθοδος Pilates αναπτύχθηκε το 1920 από τον Joseph Pilates ως ένα πρόγραμμα αποθεραπείας για τα μυοσκελετικά προβλήματά του και εξελίχθηκε σε μια μέθοδο ευεργετικής άσκησης που προσφέρει έντονη αίσθηση ευεξίας και μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά στο σώμα σας και στην υγεία σας. Η μέθοδος Pilates είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκγύμνασης, ένα μοναδικό σύστημα ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης που αποτελείται από ασκήσεις εδάφους αλλά και ασκήσεις με όργανα (μπάλες, λάστιχα) και είναι κατάλληλη για όλους τους ανθρώπους, κάθε ηλικίας. Όλες οι ασκήσεις προσαρμόζονται στον σωματότυπο, στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου ξεχωριστά και αυτό είναι η μοναδικότητα της μεθόδου. Στηρίζεται σε έξι βασικές αρχές: αναπνοή, συγκέντρωση, έλεγχο, ακρίβεια, κέντρο και ροή. Τα οφέλη του είναι πολλά:

  • Βοηθάει στη συγκέντρωση. Είναι μια αναζωογονητική άσκηση μυαλού και σώματος. Δίνετε έμφαση στη σωστή αναπνοή, στη σωστή ευθυγράμμιση και στη ροή της κίνησης. Μαθαίνετε πώς να ελέγχετε την κίνηση του σώματος με τη βοήθεια του μυαλού.

  • Ενίσχυση της κοιλιάς και της πλάτης. Οι ασκήσεις αναπτύσσουν έναν ισχυρό πυρήνα ή κέντρο σώματος και βελτιώνουν τυχόν πόνους στην πλάτη. Αν έχετε θέματα με τη μέση σας ή τη σπονδυλική σας στήλη (σκολίωση, λόρδωση, κύφωση), τότε το Pilates σίγουρα θα σας βοηθήσει.

  • Βελτιώνει την αναπνοή και την κυκλοφορία του αίματος. Στο Pilates μαθαίνετε να ελέγχετε την αναπνοή σας ώστε να αναπνέετε σωστά, άρα το αίμα και ο εγκέφαλος οξυγονώνονται σωστά.

  • Βοηθάει στη γράμμωση και μακραίνει τους μυς αλλά και στην ευελιξία- ευλυγισία τους. Βελτιώνει την ελαστικότητα των μυών και την κινητικότητα των αρθρώσεων. Ένα σώμα με ισορροπημένη δύναμη και ευελιξία είναι λιγότερο πιθανό να τραυματιστεί.

  • Βελτιώνει τη σωστή στάση σώματος. Ενδυναμώνει ολόκληρο το σώμα, ακόμα και τους αστραγάλους και τα πόδια. Ολόκληρο το μυϊκό σας σύστημα είναι ισορροπημένο.

Το σώμα βρίσκει το κέντρο στήριξής του, μακραίνει, λεπταίνει, δυναμώνει, «ψηλώνει». Σύμφωνα με τον Josheph Pilates, «είμαστε τόσο νέοι όσο νέα είναι η σπονδυλική μας στήλη». Αν ελέγξουμε το κέντρο μας (δηλαδή, πλάτη, κοιλιακούς και ραχιαίους), μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα στη ζωή μας. Αυτή είναι η βάση για τη σωστή λειτουργία και υγεία του ανθρώπινου οργανισμού και αυτό είναι το ζητούμενο για εκατομμύρια ανθρώπων των οποίων ο σύγχρονος τρόπος ζωής τους εγκλωβιστεί σε μια ανθυγιεινή, καθιστική καθημερινότητα μπροστά σε έναν υπολογιστή.


Κάθε Τρίτη 21.00-22.00 με τον Γιώργο Κατσίμπρη.

56 Προβολές
bottom of page